Nieuws

NU OOK ONLINE GASTLESSEN!

Nu veel studenten thuis zitten en online les krijgen hebben we in samenwerking met Gezonde school en het Davinci college een aantal online lessen ontwikkeld. Zo kunnen we de leerlingen en docenten ook op afstand ondersteunen bij een gezonde leefstijl.

 

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

 

Nieuws

Online lessen in samenwerking met Totally Trafic!

Bureau Leefstijl organiseert regelmatig lessen in samenwerking met Totally Traffic. Helaas werden door de Corona crisis veel lessen geannuleerd. Gelukkig zijn we erin geslaagd om klassikale lessen te vervangen door een online variant zodat we ook op afstand de juiste voorlichting kunnen verzorgen.

  • Alcohol en Drugs
  • Sociale media in het verkeer

 

Het aanbod blijft in ieder geval van toepassing zolang lessen niet op reguliere wijze klassikaal gegeven worden. Zodra dat weer wel kan, zullen we dat uiteraard melden.

Neem contact met ons op om de lessen te reserveren.

Nieuws

Aftrap Stoptober op het Da Vinci College

Bij de aanvang van het huidige schooljaar heeft het Da Vinci College Gorinchem het vignet Gezonde School ontvangen. Het Da Vinci is heel actief met het creëren van een gezonde leefomgeving voor haar studenten. De speciale aandacht voor het themacertificaat roken, alcohol- en drugspreventie heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat alle locaties van de school inmiddels rookvrij zijn.

Het Da Vinci College daagt haar nog rokende studenten en medewerkers uit om deel te nemen aan Stoptober: vanaf 1 oktober 28 dagen niet roken. Door dat samen te doen, is de kans van slagen vele malen groter. Op maandag 1 oktober trapt het Da Vinci College Gorinchem de Stoptobermaand af met een motiverend programma. Wethouder Joost van der Geest neemt om 8.30 uur samen met locatiedirecteur Ton den Breejen als eerste deel aan het programma. We nodigen u als pers van harte uit ook aanwezig te zijn. De aftrap is van 8.30 uur tot 9.00 uur.

Karlijn van der Reest, mede-organisator van deze ochtend en werkzaam bij Bureau Leefstijl, licht Stoptober toe. Ervaar hoe het is om longemfyseem te hebben en test uw uithoudingsvermogen op de fiets. De wethouder en locatiedirecteur gaan u voor! Studenten VIG-MZ van het Da Vinci College doen meteen een gezondheidscheck bij de deelnemers. U krijgt veel uitleg over de voordelen van stoppen met roken en heeft u goede ideeën om anderen van het roken af te helpen? Stop ze vooral in de ideeënbus.

Nieuws

Weerbaarheidstrainingen voor vrouwen

Wist je dat wij ook fysieke- en mentale weerbaarheidstrainingen aanbieden voor vrouwen van alle leeftijden?
Heb je moeite met het aangeven van jouw grenzen? Of vind je het bijvoorbeeld lastig om voor jezelf op te komen?

Dan is deze training echt iets voor jou!

Na de training ben jij in staat om:
Op vriendelijke en duidelijke manier NEE te zeggen
Jouw lichaamstaal voor jou te laten spreken
Jouw grenzen aan te geven
Te focussen op jezelf, jouw dromen en doelen

Je leert hoe je met de (negatieve) mening van anderen omgaat en je leert oude angsten en pijnen los te laten zodat jij de vrijheid ervaart om te gaan staan voor wie jij bent. Want is dat niet waar het om gaat. Dat jij mag zijn wie jij bent!

Volwassen mensen die elkaar onderuit halen, treiteren, in een slecht daglicht plaatsen, manipuleren en de

“Mijn werkgever maakte laatst een opmerking: “die spijkerbroek staat je erg goed” kijkend naar mijn kont. En dan die blik! Ik kreeg de kriebels!”

“Mijn collega gaat er met mijn ideeën vandoor!”

Herken je dit?  En weet je niet hoe je dan moet reageren?

Daar gaan we wat aan doen!

Pesten op het werk is een serieus probleem!
Volwassen mensen die elkaar onderuit halen, treiteren, in een slecht daglicht plaatsen, manipuleren en de ander misbruiken om er zelf beter van te worden.
Bizar toch!

Locatie: Sportinstituut Kimé, Plataanlaan 4 te Hellevoetsluis
Trainingen zijn van 20.00-21.15 uur.
We starten bij 8 deelnemers.
Kosten: € 95,= voor 6 trainingen

Voor meer informatie: info@bureauleefstijl.nl

 

Nieuws

Lachgas

Lachgas is drugs dat onderschat wordt en soms niet eens als drugs gezien wordt. Dat zou wel moeten, lachgas kan ernstige gevolgen met zich meebrengen. Weinig jongeren gebruiken lachgas en als ze het gebruiken niet frequent. Lachgas kan bijvoorbeeld als gevolg hebben dat als je het direct uit de spuitbus inademt dat je mond en luchtwegen bevriezen.

In de jaren ’90 kon je lachgas gewoon op feestjes kopen. Nu wordt dat soms ook nog gedaan. Het gebruiken van lachgas is legaal en ook niet aan te tonen met een drugstest.

 

Nieuws

18 september 2018

De weerbaarheidstrainingen zijn weer begonnen!
Gisteren, op de eerste dag van de week van het pesten, (van mij mag dat een jaar zijn trouwens) gestart met een klein clubje van 5 lieve meiden.

We hebben een krachtige maar niet agressieve manier van nee-zeggen geoefend, bezig geweest met een sterke lichaamshouding én vlammende ogen. Dit alles om te zorgen dat je lichaamshouding uitstraalt: pest mij niet!

Heerlijk om te zien dat zij hun innerlijke kracht gaan ontdekken.
Wat hebben zij hard gewerkt! Ik ben supertrots op ze.

 

Nieuws

14 September 2018

High Five tegel
In augustus ontvingen alle scholen in Nissewaard de High Five tegel. High Five is de methodiek waarbij de thema’s: beweging, voeding, ontwikkeling, sociaal en maatschappelijk centraal staan. Met High Five worden inwoners, scholen, verenigingen en organisaties van Nissewaard in beweging gebracht om met elkaar een sociaal netwerk te creëren. Zodat iedere inwoner zich kan ontwikkelen en zich gezond en veilig voelt in een steeds veranderende samenleving. Inwoners en organisaties weten elkaar te vinden en stimuleren en motiveren elkaar.

Voor elke leskist, beweegkist, excursie, gastles, evenement, etc. waar de school aan deelneemt ontvangen ze punten. De drie scholen met de meeste punten (verdeeld over het aantal leerlingen van de school) verdienen aan het eind van het jaar een duurzaam, structureel speelelement voor op het schoolplein. Alle punten worden automatisch bijgehouden op www.actiefinschool.nl. Doet uw school ook mee?

De High Five kick-off vindt plaats tijdens de Nationale Sportweek op 17, 18, 19 en 21 september in Sportcentrum Halfweg.

 

Nieuws

Maandag 10 september 2018

Stoppen met roken doe je samen met je collega’s. Op het Da Vinci College wordt de mogelijkheid geboden om te stoppen met roken samen met je collega’s én een professionele Stoppen met Roken coach. Lees de flyer voor meer informatie.

Wil jij dit ook bij jou op school? Mail ons dan: info@bureauleefstijl.nl

Voor meer informatie: zie de flyer!

Nieuws

Donderdag 30 augustus 2018

Vandaag waren wij op locatie Da Vinci leerpark in Dordrecht. We hebben hier de voorlichting TT alcohol en drugs gegeven aan de meiden van de kappersopleiding. De meiden waren super enthousiast!

Wist u al dat wij ook te vinden zijn op Instagram en Facebook? @bureauleefstijl 

Nieuws

Vrijdag 24 augustus 2018

Het schooljaar is weer begonnen!

Op het Da Vinci College in Dordrecht waren we aanwezig bij de opening van het schooljaar. Bij onze stand konden medewerkers informatie krijgen over ons nieuwe project: “stoppen met roken: alleen of samen met collega’s”.

Het Da Vinci College biedt vanaf dit schooljaar de mogelijkheid om te stoppen met roken met behulp van een erkende Stoppen met Roken coach van Bureau Leefstijl.

Voor meer informatie: zie de flyer!