Voedingslessen

Gezonde voeding wordt een steeds belangrijker onderwerp zowel op scholen als in de maatschappij. Onderzoeken tonen aan dat de juiste voeding invloed kan hebben op schoolprestaties. Daarnaast is overgewicht een grote zorg in Nederland. 

 

Maar wat is goede voeding eigenlijk? Jongeren zijn hier niet altijd mee bezig en zien vaak door de bomen het bos niet meer. Ook de marketing kan misleidend werken.

In onze lessen geven wij jongeren in hun taal de juiste informatie over gezonde voeding. Aan de hand van een interactieve presentatie met veel beeldmateriaal en voorbeelden, maken wij jongeren bewust van het belang van de juiste voeding in hun leven.

De les is zo ingericht dat er ruimte is voor vragen en eigen inbreng. Hoe leuk is het als jongeren na onze les hun blikje energydrank in de prullenbak gooien!”

 

“Deze lessen zijn een eyeopener voor onze leerlingen!”

Marjolein Wouts, docent Da Vinci College Dordrecht

 

De lessen zijn naast het geven van informatie ook gericht op bewustwording en keuzes maken. Het onderwerp is goed te combineren met bijvoorbeeld een biologie-, verzorgings- of gymles.

De lessen zijn interactief en we geven veel voorbeelden van goede en minder goede voeding zonder te veroordelen of een mening te hebben. Wij willen de jongeren zelf na laten denken over de keuzes die zij maken.

Een greep uit de onderwerpen:

 • Wat is goede voeding eigenlijk
 • Wat doet voeding in je lijf (zowel fysiek als mentaal)
 • Voeding tekorten
 • Groepsdruk en hoe daartegen te wapenen
 • Overgewicht
 • Wat doet suiker in je lichaam (eye-opener!)
 • Energiedrankjes
 • Frisdranken en light producten
 • Indien gewenst een link naar pre-workout en sporten
 • Indien gewenst een link naar anabolen steroïde. 

De lessen worden gegeven op basisscholen, voortgezet onderwijs en MBO.

Oudervoorlichting

In een oudervoorlichting/workshop wordt vlot en begrijpelijk verteld over gezonde voeding. Altijd met praktische voorbeelden en real-life materiaal. De workshop “gezonde traktaties/lunchtrommels maken” is zeer populair. Neem voor meer informatie contact met ons op. Er zijn veel mogelijkheden!

 

Docententraining

Onze docententraining over voeding is gericht op het in gesprek gaan met leerlingen over gezonde voeding. Wij bieden op maat gemaakte trainingen aan, waarin we bespreken wat er op uw school speelt en hier met elkaar een passende oplossing voor bedenken. Wij geven ondersteuning bij het opzetten van een gezondere schoolkantine en kunnen persoonlijke begeleiding bieden bij specifieke voeding-/eetproblematiek van leerlingen.

 

Project High Five

In samenwerking met de Gemeente Nissewaard en Lentiz Life College in Schiedam hebben wij Project High Five opgezet. Een project dat draait om gezondere voeding te promoten bij basisschoolleerlingen. Onder onze begeleiding verzorgen leerlingen van Lentiz Life College voedingslessen op basisscholen in Nissewaard. Deze lessen zijn onderdeel van het Gezonde School-curriculum en worden zeer enthousiast ontvangen.

De Gezonde Kantine

In samenwerking met het Voedingscentrum en Team-Fit ondersteunen wij sport- en schoolkantines naar de bronzen, zilveren of gouden standaard.

In opdracht van de Gemeente Rotterdam hebben wij diverse zwembaden, sporthallen en kinderboerderijen mogen ondersteunen..

Sportcentrum/Zwembad Rotterdam West is beloond met de gouden standaard. Deze accommodatie is de eerste in Nederland met de gouden standaard.

Daarnaast zijn we actief in diverse sportkantines in de Drechtsteden in opdracht van de GGD Zuid-Holland Zuid.

Praktische informatie 

 • Wij werken samen met een gecertificeerd orthomoleculaire adviseur.
 • Programma’s op maat mogelijk.
 • Het is zowel mogelijk om een losse les als een lessenreeks aan te vragen. 
 • Een les duurt ongeveer 60 minuten 
 • Een ouderavond duurt ongeveer 80 minuten. (Wij adviseren altijd een combinatie van lessen voor jongeren en ouders)

Ook online gastlessen!

Veel van onze lessen zijn ook online mogelijk zo kunnen wij de leerlingen en docenten ook op afstand ondersteunen bij een gezonde leefstijl.

Neem contact op voor meer informatie >>

Voorlichting aan jongeren, docenten, professionals en bedrijven met passie voor gezondheid!

Meer informatie of direct een les inplannen? Neem contact met ons op!

Andere voorlichtingen die je misschien ook interessant vindt: