De week van de liefde komt er weer aan!

  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Leestijd:3 minuten gelezen

De liefde is prachtig, wat zouden we zijn zonder de liefde.

Liefde vinden we in vriendschappen, in relaties, liefde voor onszelf, en voor de mensen om ons heen.

Maar steeds vaker missen wij de onderlinge liefde bij jongeren. Jongeren weten heel goed hoe ze online contact kunnen maken, maar het lijkt wel of contact maken in het echte leven steeds moeilijker gaat. En met wie maken ze online contact?

Weten jongeren nog hoe ze op elkaar moeten letten? Of zijn ze vooral bezig met hun sociale media-accounts en eigen problemen. En ook dat is begrijpelijk, want we zien zoveel jongeren die eenzaam zijn, een laag zelfbeeld hebben en depressief dreigen te raken.

Wat zien we nog meer in de praktijk:

  • Jongeren die geen nee durven zeggen omdat ze er zo graag bij willen horen.
  • Alcohol, drugs en medicatie dat voor het grijpen ligt.
  • Emoties die verdoofd worden in plaats van erover te praten
  • Verslaving aan sociale media en gamen.
  • Veel jongeren voelen intense eenzaamheid

We zien jongeren die steeds minder weerbaar worden, jongeren die onder groepsdruk onhandige keuzes maken die hun levens negatief beïnvloeden.

Liefde is belangrijk, maar wat missen wij het in onze maatschappij.

Maar als liefde gekoppeld wordt aan lessen over seksualiteit voor jonge kinderen, dan vragen wij ons af of het dan echt nog over de liefde gaat. Moeten jonge kinderen al les krijgen over masturbatie, hoe grote mensen er in hun blootje uitzien, waar je elkaar en jezelf kunt aanraken, etc.?

Onze mening is om kinderen kind te laten zijn, en pas les te geven over seksualiteit als zij daaraan toe zijn. Veel ouders en scholen staan niet achter het lesmateriaal dat nu aangeboden wordt.

Voor deze scholen bieden wij een alternatief! Wij geven weerbaarheidstrainingen op het niveau van de kinderen. Hierin komt seksualiteit aan de orde (in groep 7 en 8). Maar vooral leren wij kinderen om weerbaar te zijn en hun grenzen te ervaren en aan te geven.

Kinderen fysiek en mentaal weerbaar maken is belangrijk! Dan groeien ze op tot evenwichtige mensen.

Wij hebben weerbaarheidstrainers en een seksuologe in ons team om zo professionele lessen aan te bieden. Kijk eens naar onze lessen voor de basisschool voor meer informatie.

Als u een les wilt aanvragen, dan horen we het graag of neem contact met ons op voor meer informatie.