Tijdens en na de voorlichtingen en trainingen horen wij graag hoe deelnemers, docenten en bedrijven de voorlichting hebben ervaren. Lees hier enkele referenties en ervaringen.

Op het da Vinci College heb ik voor het eerst kennisgemaakt met bureau Leefstijl. Dit is inmiddels alweer meer dan 5 jaar geleden. Als docent burgerschap heb ik meerdere gastlessen bijgewoond met betrekking tot alcohol en drugs, voeding en seksuele voorlichting.

Wat me iedere keer weer opvalt is vooral de deskundigheid van de gastspreker. Verder weet de gastdocent steeds weer de juiste toon te vinden, zodat de studenten echt betrokken zijn bij het onderwerp. Er wordt heel nadrukkelijk gewezen op de gevaren en de consequenties, zonder te oordelen. In die zin is er een enorm veilig klimaat. Ik vind dit bewonderenswaardig.

Ook de communicatie verloopt heel vlot. Vaak moet er op het laatste moment iets verzet worden vanwege de hectiek in het onderwijs. Ook dit lukt iedere keer weer.

 

Cees Schott

Docent Burgerschap
Da Vinci College Dordrecht

Het was weer bijzonder. Verrassende gesprekken bij zowel de ochtend- als de middaggroep, echt geweldig!!

Bedankt voor alle tijd en moeite die je erin hebt gestoken.

 

Marianne Hartman

Docent Nederlands, taalassessor
Gezondheidszorg/ onderwijs/KLW

Hartelijk dank voor de leuke en interessante les! Het paste heel goed in het thema van de sociaal maatschappelijke dimensie. Ik hoop dat we volgend jaar rond deze tijd ook deze les kunnen inplannen.
 

Lara Geense

Docent Omgangskunde Davinci College

Onze groep statushouders heeft de workshop heel positief ervaren. Het was vooral op het gebied van alcohol en drugs heel informatief. Tevens hadden wij jullie gevraagd omdat we met één student graag dieper in willen gaan op verslavingen en dat is dankzij de workshop van Cor zeker gelukt. Complimenten!
 

Richard Bodde

Jongerenwerker R-Newt Dordrecht

Wat betreft de workshop alcohol en drugs vonden de jongens deze prima. Als ze een cijfer mochten geven zou dit een 8 zijn. (hoogste beoordeling t.o.v. de overige)

Ze waren van mening dat de verstrekte informatie voor hen belangrijk was. Ook dat ze het een goede zaak vinden dat hiervoor tijd op school genomen wordt. Ze waren na de workshop goed geïnformeerd met name over wat je niet moet doen en de consequenties bij gebruik van sommige middelen.

Dus door klas 20B1 positief ervaren!

 

Eugène van Oorschot

Mentor Davinci College 

Ik vond het een hele leuke les aardige docent die het kwam uitleggen. Ook vond ik dat ze met begrip alles uitlegde en ze vertelde het op een interessante manier. Ik wist zelf al veel omdat ik er zelf wel al dingen mee heb meegemaakt maar nu weet je toch hoelang het in je lichaam blijft en wat je kan verwachten. Ik vind zelf dat ik er veel van heb geleerd.
 

Jennifer 

Student

Het is zeer goed bevallen. Dank je wel. De studenten en collega’s hebben het als een goede en fijne gastles ervaren. Daarnaast spreekt Ruben zijn verhaal direct tot de studenten, zelfs nadat ze al een lesuur naar hem geluisterd hadden.

Voor herhaling vatbaar!

Angela van den Boogaard

Docent Horeca / BPV-begeleider

De ouderavond was een succes, het team van Bureau Leefstijl hebben de ogen van veel ouders geopend, zo kunnen we onze jongeren beter beschermen. Ook de tips die zij meegeven zijn zeer praktisch en nuttig.

-Anoniem-

Een aanrader voor iedereen die interesse heeft in vergroten van eigen inzicht in lifestyle, verbeteren van lifestyle en veerkracht.

Miranda brengt de workshop laagdrempelig, de toegevoegde waard is ook de koppeling en haar ervaring met de studenten. In het kader van goed voorbeeld, is het goed om te zien dat ze ook studenten mee krijgt om zich te verdiepen in dit soort thema’s en medewerkers aanspoort het gesprek aan te gaan met de studenten op dit soort onderwerpen.

Kathelijn

Docent

Bureau Leefstijl luistert goed naar de leerlingen waardoor er een veilige interactie ontstaat en de voorlichting waardevol is.

-Anoniem-

De online lessen waren goed voorbereid. Duidelijk, gevarieerde aanbod en het niveau was perfect. Ook was er aandacht voor de huidige tijd van thuis onderwijs en wat dit met de jongeren doet.

De leerlingen luisterden en reageerden goed op de vragen van de docent. De samenwerking met de docent was uitstekend.

Zeker voor herhaling vatbaar!

Docent

Horeca Vakschool Rotterdam

 

Bedankt voor de toffe les vandaag, het heeft een aantal wel aan het denken gezet. 

Linda Buuron

Docent Maatschappelijk Zorg

 

We kregen hele goede feedback terug van de leerlingen over de training van Lyonna, Emily en Pamela. We zouden jullie graag nog een keer terug willen vragen om verder door te gaan over drugs. Voor onze leerlingen zijn dit soort workshops heel belangrijk!

Anoek Scholten

Stedelijk Dalton Lyceum 

 

In de voorlichting over online gedrag en Social Media worden de laatste trends belicht, en tips en adviezen voor ouderlijk toezicht gegeven.

-Anoniem-

“De klas deed goed mee en stelde goede vragen voor hun dossier. De gastdocente speelde goed in op de vragen die gesteld werden en vertelde veel over de drugs waarmee ze het eerst in aanraking komen, zoals bijvoorbeeld energydrankjes. Ik vond het zelf ook interessant! “

Sonja Baatenburg de Jong

Docent Jacob van Liesveldt

Wat betreft de gastles van vandaag, vond ik het heel interessant. Ondanks ik 20 jaar ben, heb ik toch wel veel nieuwe dingen gehoord/geleerd. Het is ook wel heel goed als je zo’n informatie hoort van iemand die daarvan zo veel weet, omdat je weet waar je op moet letten, wat wel goed is en wat niet. Het zou fijn zijn als we nog een keertje daarover zouden hebben, omdat je kan dan ook veel verschillende meningen horen, omdat iedereen denkt altijd anders.

 

Marysia 

Student

De gehele workshop heeft mij tal van handvatten gegeven om een `gezonde` wijze met voeding om te gaan en met diverse tools om vitaal en gezond ouder te worden. De workshop is met veel kennis van zaken gegeven en op een enthousiasmerende gebracht aan de deelnemers. Volgens mij is de workshops ook zeer bruikbaar voor de “jongere” collega’s, omdat een gezonde leefstijl zowel in werk als privé situatie eigenlijk  een vereiste is. Ook de afwisseling in de gehele training heb ik gewaardeerd, omdat dit voor iedere avond (na een dag werken) erg belangrijk is.

Miranda vraagt ook regelmatig om feedback om indien gewenst, de workshop wat aan te passen aan prangende vragen/kwesties die leefden in de groep. Ook dat houdt een training levendig.

Vanaf 2005 volg ik al trainingen, cursussen of workshops of masterclasses bij DaVinci College. Als ik een top 3 zou mogen maken van al die vele trainingen etc. die ik heb gevolgd, zou deze workshop van Miranda er zeker bijstaan.  Wat mij wel opviel was dat ik de enige man was, maar volgens mij willen mannen ook gewoon vitaal ouder worden. 

George

Docent

Ik heb veel geleerd over slaap, hygiëne, invloed van suiker inname, kracht van: mind en “Me time”.  Ik zou deze training zeker aanraden al is het tijdrovend maar we besteden wel tijd aan dingen die ons eigenlijk niet zoveel kunnen helpen als dit.

Tijd voor je zelf maken is heel belangrijk! Miranda luistert heel goed naar de groep en naar elke aparte persoon.

Arlette

Docent

Klas 1H, de eerste groep heeft de workshop drank en drugs als zeer positief ervaren.

Als recreatie klas zijn ze al niet op hun mondje gevallen, maar dit paste helemaal in hun straatje. Er kwamen dan ook genoeg verhalen en voorbeelden uit de klas welke goed werden opgepikt door Miranda. Zij speelde daar heel erg goed op in en kon hen ook mooi adviseren over vragen die de studenten ook echt hadden. Wat doet het met je, ik merk bij vrienden dat… hoe kan je daar mee omgaan? Ze kwam ook enthousiast en open over, waardoor iedereen wel inbreng durfde te hebben.

Al met al een leuke positieve ervaring voor de klas

Karin de Rooij

Docent De Rooi Pannen

Al enige jaren nemen wij gastlessen af van Bureau Leefstijl. Wij willen onze leerlingen wijzen op de gevaren en gevolgen van het gebruik van (verboden) middelen, die je tijdens feestjes of festivals kunt verkrijgen. Maar ook het gebruik van alcohol komt ter sprake. Door hier vroegtijdig over te praten en de leerlingen te informeren, willen we onze leerlingen aan het denken zetten. Er wordt dan met eerste jaars leerlingen uit het praktijkonderwijs in groepjes gesproken over deze onderwerpen in relatie met de gevolgen en je gedrag in m.n. het verkeer. De gastdocente zorgt eerst voor een ‘veilige’ omgeving door met de kinderen eerst in gesprek te gaan en door vragen te stellen over het onderwerp. Hierdoor komen de leerlingen los en praten de leerlingen vaak vrij uit. Door middel van een presentatie met ‘herkenbare situaties’ wordt er daarna verder uitleg gegeven over de gevolgen van gebruik van verdovende middelen. Daarnaast kunnen de leerlingen meedenken over een aantal stellingen en aangeven of zij weten wat de alcoholverhoudingen zijn van de verschillende drankjes. Op deze manier wordt het gesprek gestimuleerd. De gastdocente weet zich op het niveau van de leerlingen te bewegen en weet goed hoe zij de leerlingen kan instrueren omtrent deze toch lastige materie. De leerlingen krijgen daarnaast ook de kans om hun eigen ervaringen te delen en vragen te stellen. De gastdocente gaat hier erg goed mee om.

Voor onze school is het erg waardevol om deze lessen aan onze leerlingen te geven. Zij komen regelmatig met dergelijke situaties in aanraking, waarbij het zelfs voorkomt dat dit in het eigen huisgezin voorkomt. Voor de mentor van de klas is het dan belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn. 

Peter van der Laarse

Docent Verkeer Accent Praktijkonderwijs

Ik vond het kei leuk!!! Ruben legde alles erg goed en duidelijk uit, gaf veel praktijkvoorbeelden en maakte echt indruk op de studenten. Voor herhaling vatbaar wat mij betreft!!! Super bedankt voor jullie inzet en invulling van deze dag.

Hilde Raats-Adriaensen

Docent, mentor, MD Kwaliteitszorg Curio economie en ondernemen

 

Kennis opgedaan over voeding en met name heb ik beter geleerd wat bij mij past. Ik heb volgens mij nu een goede manier gevonden wat voor mij werkt qua voeding. Ik ben daardoor ook afgevallen en heb nu een gezond gewicht. Het was afwisselend en het is fijn dat er verschillende thema’s aan de orde kwamen. Ik zou het wel beter vinden als je per workshop kunt intekenen ipv alles. Fijn ook dat je aan kon geven waar behoefte aan was. Prettige interactie. Miranda is gewoon een prettig mens, interactie is altijd prettig. Ze weet veel, maar staat ook open voor wat anderen weten/vragen.

Anneli

Docent

 

Voorlichting aan jongeren, docenten, professionals en bedrijven met passie voor gezondheid!

Meer informatie of direct een les inplannen? Neem contact met ons op!

In de afgelopen jaren zijn er vele opdrachten voor verschillende organisaties, scholen en particulieren uitgevoerd. Hieronder een greep uit deze opdrachten.

Campagne Fris Op Vakantie
Een dagdeel vol workshops over veilig vakantiegedrag, in samenwerking met Sense (workshop seksualiteit). Onderwerpen: alcohol, drugs, seks en vakantiegedrag. Onder andere ingezet op alle middelbare scholen in Brielle.

Alcohol, drugs en verkeer, Totally Traffic
Gastlessen op het voortgezet onderwijs. Onder andere op scholen in de regio Rotterdam-Rijnmond, Goeree-Overflakkee, en omgeving Leiden. Sinds kort ook in Amsterdam te verkrijgen.

Kroegentocht
interactieve lezingen over alcohol tijdens een informatieve ‘kroegentocht voor ouders’. Iov de dienst gezondheid en jeugd Zuid-Holland Zuid  & Gemeente Albrandswaard

BOB
Samenwerking met BOB  als onderdeel van project verslavingspreventie in opdracht van Youz. We brachten BOB-sport binnen bij sportkantines op de Zuid-Hollandse eilanden.

Het Rookvrij Schoolplein
Voor Longfonds dachten we mee bij de ontwikkeling van, voerden wij een pilot uit voor het project Rookvrij Schoolterrein.

YOUZ
Voor Youz (jongerenmerk Bouman GGZ) werkten we meerdere jaren aan diverse projecten mee. Een greep hieruit: homeparty’s, oudervoorlichtingen, trainingen aan jongerenwerkers, EHBD-u-training, alcoholcampagnes in sportkantines in de Hoeksche Waard. In Goeree Overflakkee deden we onderzoek naar (risico)jongeren en hun leefstijl.

De Gezonde Schoolkantine
Project De Gezonde Schoolkantine voor de GGD Rotterdam Rijnmond. We begeleiden scholen met het opzetten van het project door middel van informatie, gastlessen, oudervoorlichting, beleidsadvies en meer. Op voorgezet onderwijs regio Voorne Putten.

De Gezonde School en Genotmiddelen
Project De Gezonde School en Genotmiddelen voor de GGD Rotterdam Rijnmond. We begeleiden scholen met het opzetten van het project door middel van informatie, gastlessen, docententraining Signaleren & Begeleiden, oudervoorlichting, beleidsadvies en meer. Regio Voorne Putten en Rotterdam.

Projecten voor de Dienst Gezondheid en Jeugd
Voor verschillende projecten voeren we activiteiten uit: we organiseren Lagerhuisdebatten in de alcoholmaand, zetten het project Gezond Gewicht uit op het VO, enthousiasmeren basisscholen voor Gezonde School en geven interactieve workshops in het kader van wereldwaterdag.

Altijd Online lessen  – Veilig internet
Gastlessen over sociale media en internet, op basis- en voortgezet onderwijs.  Ingezet op diverse scholen in omgeving Voorne Putten en Albrandswaard. Met dit aanbod zijn we aangesloten als partner van Mediawijzer.net