De voorlichtingen worden op maat gemaakt, maar altijd met de uitgangspunten dat leren ’leuk’ mag zijn, en dat interactie en spel belangrijk zijn om leerlingen te boeien. De lessen worden gegeven door professionals, met ruime ervaring in lesgeven.

Een greep uit het voorlichtingsaanbod

Alle lessen worden op aangepast niveau gegeven.

Gastlessen genotmiddelen. In een serie lessen of in één speciale les komen onderwerpen aan de orde als basiskennis genotmiddelen, inzicht in (eigen) gebruik, weerbaarheid etc.

Gastlessen voeding.  Wat is nu eigenlijk gezonde voeding? Is dat altijd saai of kan het ook leuk en lekker? Met demomaterialen en actieve lesonderdelen.

Gastlessen over veilig internetgedrag, sociale media en gamen. Over de do’s en don’ts, regels en afschermen. Maar ook over (leer)mogelijkheden en leuke aspecten.

Oudervoorlichting riskante gewoontes. Over voeding, sociale media, veilig internetgedrag of genotmiddelen. Waarom maken jongeren ongezonde, of onverstandige keuzes, hoe kunnen ze daarbij geholpen worden?

Docententrainingen genotmiddelen. Herkenning van gebruik en gebruikers. informatie per genotmiddel, met veel aandacht voor gewenste effecten. En een blik op de situatie op school: hoe gaat men met gebruik en gebruikers om?

Docententrainingen veilig internetgedrag. Wat is veilig? Een training ‘waar zijn jongeren mee bezig op sociale media en internet’, en wat zou u hierover moeten weten.

Training aan de keukentafel. Met een groepje ouders in gesprek over (alcohol) en drugs, gevolgd door een keukentafelgesprek met de kinderen.

Sociale vaardigheid-, en weerbaarheidstraining, zoals Plezier Op School, Rots en Water. Stevig staan, opkomen voor jezelf, inzicht in eigen vermogens.

EHBD-u. Eerste hulp bij drank- en drugsincidenten in het uitgaanscircuit. Basiskennis uitgaansmiddelen, inzicht in gebruik, handelen bij incidenten. Voor een ieder die beroepsmatig met (gebruikende) stappers te maken krijgt.

Meer weten? neem gerust contact op via info@BureauLeefstijl.nl

Voorlichting  

Opgroeiende kinderen moeten veel keuzes maken. Bij wie wil ik horen? Hoe zorg ik dat ik erbij hoor? Welk gedrag past bij mijn groep? En is dat ook gedrag dat bij mij past? Hoe kijk ik aan tegen zaken als alcohol, roken en drugs? Durf ik nee te zeggen?

Als school wilt u uw leerlingen vast zo goed mogelijk op deze keuzes voorbereiden. Wij gaan er vanuit dat u hier reeds actief op inzet. Toch kan het zijn dat u hierin graag ondersteund zou worden met gastlessen. Maak een keus uit het menu bij Voorlichting, om te zien of we iets voor u kunnen betekenen.

Een docent over de lessen

“Wij (zowel docent als leerlingen) ervaren  de lessen als positief, energiek en leerzaam. De gastdocenten zijn erg enthousiast, eerlijk, duidelijk en open. Ik zou de lessen zeker aanbevelen er is duidelijk sprake van vraag en aanbod. De format is heel flexibel in te zetten en de know how is dermate dat het helemaal op maat gemaakt wordt. Zonodig of desgewenst worden zelfs tijdens de lessen koersen gewijzigd en aangepast” – Petra van den Berg, docent Maatschappelijke Vorming op PENTA college csg Jacob van Liesveldt.