Voorlichting aan jongeren, docenten, professionals en bedrijven met passie voor gezondheid!

Opgroeiende kinderen moeten veel keuzes maken. Bij wie wil ik horen? Hoe zorg ik dat ik erbij hoor? Welk gedrag past bij mijn groep? En is dat ook gedrag dat bij mij past? Hoe kijk ik aan tegen zaken als alcohol, roken en drugs? Durf ik nee te zeggen?

Als school wilt u uw leerlingen vast zo goed mogelijk op deze keuzes voorbereiden. Wij gaan er vanuit dat u hier reeds actief op inzet. Toch kan het zijn dat u hierin graag ondersteund zou worden met gastlessen. Maak een keus uit het menu bij Voorlichting, om te zien of we iets voor u kunnen betekenen.

De voorlichtingen worden op maat gemaakt en altijd met de uitgangspunten dat leren ’leuk’ mag zijn. Ook interactie en spel zijn belangrijk om leerlingen te boeien. De lessen worden worden op aangepast niveau gegeven door professionals, met ruime ervaring in lesgeven.

Maak een keus uit onze voorlichtingen en gastlessen en kijk wat wij voor u kunnen betekenen

Naast onze gastlessen voor jongeren bieden we ook diverse trainingen aan docenten en ouders

Docententrainingen genotmiddelen

Herkenning van gebruik en gebruikers. informatie per genotmiddel, met veel aandacht voor gewenste effecten. En een blik op de situatie op school: hoe gaat men met gebruik en gebruikers om?

Voor ouders keukentafel gesprek

Met een groepje ouders in gesprek over (alcohol) en drugs, gevolgd door een keukentafelgesprek met de kinderen.

Oudervoorlichting riskante gewoontes

Over voeding, sociale media, veilig internetgedrag of genotmiddelen. Waarom maken jongeren ongezonde, of onverstandige keuzes, hoe kunnen ze daarbij geholpen worden?

Docententrainingen veilig internetgedrag 

Wat is veilig? Een training ‘waar zijn jongeren mee bezig op sociale media en internet’, en wat zou u hierover moeten weten

NIEUW! NU OOK ONLINE GASTLESSEN!

Ondersteuning bij een gezonde leefstijl

Nu veel studenten thuis zitten en online les krijgen hebben we in samenwerking met Gezonde school en het Davinci college een aantal online lessen ontwikkeld. Zo kunnen we de leerlingen en docenten ook op afstand ondersteunen bij een gezonde leefstijl.

 

Meer informatie >>

Alcohol & Drugs en Social Media in het verkeer

Nu veel studenten thuis zitten en online les krijgen hebben we in samenwerking Totally Traffic een aantal online lessen ontwikkeld. Zo kunnen we de leerlingen en docenten ook op afstand ondersteunen bij een gezonde leefstijl.

Meer informatie >>