Seksuele Voorlichting

Seksuele voorlichting en praten over seks in het algemeen blijft voor veel jongeren lastig. Wij bieden afgestemde voorlichtingen en gaan in gesprek met jongeren over onderwerpen die hen aanspreken. 

Wij zorgen er in onze lessen voor dat er een veilige omgeving wordt gecreëerd, waarin jongeren zich op het gemak voelen en open durven zijn. De voorlichting biedt jongeren handvatten voor een gezonde seksuele ontwikkeling en stelt de leerlingen in staat verantwoorde keuzes voor zichzelf te maken.We bespreken kort de seksuele functies en ontwikkeling in het lichaam en het verloop van de voortplanting. De nadruk binnen de lessen ligt op de sociale, emotionele en culturele aspecten van seksuele ontwikkeling. Daarnaast bespreken we de risico’s en mogelijke gevolgen van onveilig vrijen. 

De lessen worden gegeven door Lyona, zij gaat op een laagdrempelige wijze de discussie over o.a. SOA’s, (ongewenste) zwangerschap en het voorkomen hiervan aan. Ook praat ze met de leerlingen over het eigen gedrag en over de gevolgen van de keuzes die ze maken. Onderdeel hiervan is ook het doornemen van seksueel gedrag en de toelaatbaarheid van dit gedrag. Wanneer is iets grensoverschrijdend en hoe praat je hierover. Wanneer en hoe zeg je nee als je iets niet wilt? 

Deze en nog veel meer onderwerpen komen aan bod tijdens deze les.

Workshop Condoomrace 

Ter aanvulling op onze les over seks en seksueel gedrag bieden wij een workshop waarin we samen met de leerlingen bekijken wat juist condoomgebruik is. Voor deze workshop nemen wij demo-penissen mee. Ook laten we een aantal leerlingen ‘blind’ een condoom omdoen, Ze ontdekken op deze manier dat dit niet altijd makkelijk is. In deze les gaan we in gesprek met de leerlingen over de verantwoordelijkheden van anticonceptie bij jongens en meisjes, SOA’s, zwangerschap en wat je moet doen als het toch een keer fout gaat.

Menstruatie-les 

Binnen bepaalde sociale omgevingen is spreken over menstruatie taboe. Speciaal voor deze doelgroep hebben wij een menstruatie-les ontwikkeld. Deze les vindt plaats in kleine groepen waarin extra op veiligheid wordt gelet. Tijdens deze les voeren we een gesprek over de ontwikkeling van het lichaam, hygiëne en de omgeving van de jongeren. We nemen uitgebreid de tijd om alle vragen te beantwoorden en de leerlingen met een positief en veilig gevoel weg te laten gaan.

Voorlichting aan jongeren, docenten, professionals en bedrijven met passie voor gezondheid!

Meer informatie of direct een les inplannen? Neem contact met ons op!

Andere voorlichtingen die je misschien ook interessant vindt: