Voedingslessen

Gezonde voeding wordt een steeds belangrijker onderwerp zowel op scholen als in de maatschappij. Onderzoeken tonen aan dat de juiste voeding invloed kan hebben op schoolprestaties. Daarnaast is overgewicht een grote zorg in Nederland. 

 

Maar wat is goede voeding eigenlijk?

Jongeren zijn hier niet altijd mee bezig, en zien vaak door de bomen het bos niet meer. Ook de marketing kan misleidend werken.

In onze lessen geven wij jongeren in hun taal de juiste informatie over gezonde voeding. Aan de hand van een interactieve presentatie met veel beeldmateriaal en voorbeelden, maken wij jongeren bewust van het belang van de juiste voeding in hun leven.

De les is zo ingericht dat er ruimte is voor vragen en eigen inbreng. Hoe leuk is het als jongeren na onze les hun blikje energydrank in de prullenbak gooien!”

“Deze lessen zijn een eyeopener voor onze leerlingen!”

Marjolein Wouts, docent Da Vinci College Dordrecht

 

De lessen zijn naast het geven van informatie ook gericht op bewustwording en keuzes maken. Het onderwerp is goed te combineren met bijvoorbeeld een biologie-, verzorgings- of gymles.

De lessen zijn interactief en we geven veel voorbeelden van goede en minder goede voeding zonder te veroordelen of een mening te hebben. Wij willen de jongeren zelf na laten denken over de keuzes die zij maken.

Een greep uit de onderwerpen:

  • Wat is goede voeding eigenlijk
  • Wat doet voeding in je lijf (zowel fysiek als mentaal)
  • Zit er zoveel suiker in onze voeding?
  • Wat doet suiker in je lichaam (eye-opener!)
  • Groepsdruk en hoe daartegen te wapenen
  • Overgewicht
  • Energiedrankjes
  • Frisdranken en light producten
  • Pre-workout en sporten
  • En nog veel meer

Wij denken actief mee met om deze lessen aan te passen aan de behoefte die er op uw school is. De lessen worden gegeven op basisscholen, voortgezet onderwijs en MBO.

Orthomoleculaire voedingsgeneeskunde.

Miranda van het team is een gecertificeerd orthomoleculair voedingsadviseur. (Orthomoleculaire voedingsgeneeskunde, is een complementaire geneeswijze/therapie met wetenschappelijke basis die als doel heeft de gezondheid van de mens te herstellen/op peil te houden en ziekteprocessen te bestrijden.

Oudervoorlichting

In een oudervoorlichting/workshop wordt vlot en begrijpelijk verteld over gezonde voeding. Altijd met praktische voorbeelden en real-life materiaal. Neem voor meer informatie contact met ons op, er zijn veel mogelijkheden!

Docententraining

Onze docententraining over voeding is gericht op het in gesprek gaan met leerlingen over gezonde voeding. Wij bieden op maat gemaakte trainingen aan. Wij geven ondersteuning bij het opzetten van een gezondere schoolkantine, en kunnen persoonlijke begeleiding bieden bij specifieke voeding-/eetproblematiek van leerlingen.

Project High Five (2019-2020)

In samenwerking met de Gemeente Nissewaard en het Lentiz Life College in Schiedam hebben wij in schooljaar 2019-2020 Project High Five opgezet. Een project om gezondere voeding te promoten bij basisschoolleerlingen. Onder onze begeleiding verzorgden leerlingen van het Lentiz Life College te Schiedam voedingslessen op basisscholen in Nissewaard. Deze lessen zijn onderdeel geweest van het Gezonde School-curriculum en werden zeer enthousiast ontvangen.

 

De Gezonde Kantine (2019)

In samenwerking met het Voedingscentrum en Team-Fit ondersteunden wij sport- en schoolkantines naar de bronzen, zilveren of gouden standaard.

In opdracht van de Gemeente Rotterdam hebben wij diverse zwembaden, sporthallen en kinderboerderijen mogen ondersteunen.

Sportcentrum/Zwembad Rotterdam West is beloond met de gouden standaard. Deze accommodatie is de eerste in Nederland met de gouden standaard.

Ook online gastlessen!

Veel van onze lessen zijn ook online mogelijk zo kunnen wij de leerlingen en docenten ook op afstand ondersteunen bij een gezonde leefstijl.

Neem contact op voor meer informatie >>

Voorlichting aan jongeren, docenten, professionals en bedrijven met passie voor gezondheid!

Meer informatie of direct een les inplannen? Neem contact met ons op!

Andere voorlichtingen die je misschien ook interessant vindt: